Vianen vloeronderhoud
Komt graag bij u over de vloer
Home
Over ons
Parket schuren
Tapijtreinigen
Linoleum
Natuursteen
Foto's
Contact
Natuursteen

Een natuurstenen vloer is een prachtige vloerafwerking die gemakkelijk een leven lang mee kan gaan. Maar dat wil helaas niet zeggen dat u er geen omkijken naar heeft. Integendeel zelfs. Als u de vloer mooi wilt houden moet hij goed verzorgd worden. Het normale onderhoud, (veel) stofzuigen en (zo min mogelijk) dweilen, kunt u zelf verzorgen. Het grotere onderhoud kunt u beter door vakmensen uit laten voeren. Door ons bijvoorbeeld. Dit onderhoud kan bestaan uit het grondig reinigen, kristalliseren of slijpen en polijsten. 

Bij het grondig reinigen wordt de vloer machinaal geschrobt waardoor de vloer zijn oorspronkelijke frisheid weer terugkrijgt. Eventueel kan hij dan ook nog geïmpregneerd worden.

Kristalliseren is het aanbrengen van een glanslaag over een kalkhoudende vloer. Bij deze behandeling gaat het kristallisatieprodukt een chemische reactie aan met de toplaag van de vloer. Als gevolg hiervan wordt de toplaag verdicht. Hierdoor ontstaat een hardere toplaag met een mooie glans.

In het uiterste geval moet de vloer worden geslepen. Er wordt dan een dun laagje van de vloer afgeslepen zodat een nieuwe, vrijwel krasvrije toplaag ontstaat. Hierbij wordt de vloer ook gepolijst. Nadat de vloer gepolijst is kan hij gekristalliseerd of geimpregneerd worden, afhankelijk van uw wensen.
 
 

Roerdomp 39    3628 CA Kockengen    T 06-50653689
info@vianenvloeronderhoud.nl 

HomeOver onsParket schurenTapijtreinigenLinoleumNatuursteenFoto'sContact